Yumurta Kabukları Kullanılabilir Mi?
Yumurta iç kısmı ile olduğu gibi kabuğu ile de kullanılır. Kabuk kısmında yüksek oranda kalsiyum bulunduğu için farklı amaçlar ile kullanılabilir. Toz haline getirilen kabuğun maske olarak veya kemikleri güçlendirmesi için gıdalar ile karıştırılarak kullanımı söz konusu olabilir.
Yumurta kabukları silikon, bor, çinko, magnezyum, kükürt ve kalsiyum gibi farklı kaynakları içerisinde yüksek oranda içerdiği için atmak yerine kullanılabilir. Kullanılması için farklı şekillerde işlemler yapılabilir ve bu şekilde daha etkili sonuçlar alınabilir.
Kullanımı sırasında aşırıya kaçılmaması gerekir ve bu durumun söz konusu olması halinde kas krampları da ortaya çıkabilir. Bu nedenle potasyum içeren gıdalar ile birlikte tüketilmesi de etkili olacaktır.
Yumurta Kabuğu Neler İçin Kullanılabilir?
Yumurtanın iç kısmı yenildiği gibi dışında kalan kabuk kısmı da farklı amaçlar için kullanılabilir. Bu konuda pek bilinen bilgiler olmasa da pek çok farklı durum karşısında kullanılabilecek bir seçenektir.
Kabuk kısmının besin değerinin de yüksek olması farklı durumlara çözüm olması açısından kullanılabilir. Yumurta kabuğu kullanım alanları şunlardır;
Yumurta Kabuğu Nasıl Kullanılır?
Yumurtanın iç kısmını kullandıktan sonra kabuğunu atmak yerine değerlendirmek isteyenler farklı amaçlar için farklı şekillerde kullanabilirler. Kabuğun kullanıma hazır olması için toz haline getirilerek bu şekilde karışımlara eklenebilir.
Kabuğun kırılarak kullanımı da aynı şekilde etkili olduğu için yumurta kabuğu kullanılacak olan alanın seçimine göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Özellikle toz olarak kullanımı yaygın olsa da kırılarak da kullanılabilir.
Kabuğun kullanım öncesinde iyice temizlenmesi gerekir. Özellikle tüketilerek kullanılması gerekli olduğu durumlarda dış kısmında bulunan zararlı şeylerden arındırılması için iyice yıkandıktan sonra kullanılmalıdır.
Karadeniz Mh. Menderes Cd. 1212. Sk. No:1A Gaziosmanpaşa/İstanbul